dimarts, 7 de desembre del 2010

CCOO i USOC VOLEN ATURAR LA VALORACIÓ

ATURAR ARA LA VALORACIÓ DE LLOCS DE TREBALL ÉS EXPOSAR-SE A PERDRE LA POSSIBILITAT LEGAL I ECONÒMICA D’APLICAR-LA

EN QUÈ BENEFICIARIA ELS INTERESSOS DELS TREBALLADORS INICIAR UNA ALTRA VALORACIÓ DE LLOCS DE TREBALL SENSE NOVES DADES I DE RESULTAT INCERT???

Això és el que demanen USOC i CCOO, deixar sense efecte l’actual valoració i començar-ne una altra de nova, retardant-ne així l’aprovació pel Consell Plenari. Després de sis anys de treballs en aquest tema (2005-2010), del cost econòmic de l’adjudicació a una empresa externa (LTC), de trobar-nos sobre la taula amb dues propostes retributives a la baixa, de posposar el tractament d’altres temes també importants, d’haver aprovat a la Comissió de Valoració tota la documentació i els efectes retributius de l’actual proposta per part de tres sindicats (USOC, ASEMIT i UGT) el desembre de 2008 i de 2009, ara resulta que els delegats de la USOC s’alien amb CCOO i manifesten que seria més beneficiós pels treballadors reiniciar de nou tot aquest procés per una nova valoració de llocs de treball que fos per categories (l’actual és per factors), encara que això comporti no cobrar res durant els anys que puguin passar fins tenir la nova proposta retributiva, que donada la conjuntura econòmica del moment no costa gaire preveure que seria d’un import molt inferior al de l’actual valoració.
Com totes les coses, l’actual valoració de llocs de treball serà millorable, i ja ha quedat clar que quan arribi el moment serà ampliada i revisada amb les dades que resultin dels plans de processos i personal, sens dubte, dades valuoses que ara interessaria tenir però que senzillament no es tenen. No hi ha cap garantia que deixant sense efecte l’actual valoració es pugui aconseguir en un període breu de temps una nova proposta de valoració millor que la substitueixi, i per tant, no hi ha cap motiu que justifiqui renunciar a les millores que la valoració permet assolir ara mentre continuen els treballs externs per la modernització administrativa.
Les expectatives de les Lleis de Pressupostos Generals dels propers anys són poc favorables als interessos dels empleats públics. La Llei de Pressupostos Generals de 2011 permet encara la possibilitat de tramitar i aplicar la valoració de llocs de treball si es fa per blocs (en el nostre cas per grups/subgrups professionals), així que millor siguem vius i tirem-ho endavant abans que les condicions es tornin més restrictives.

RETARDANT L’APROVACIÓ DE LA VALORACIÓ PEL CONSELL PLENARI
CCOO I USOC NO BENEFICIEN NINGÚ I N’ARRISQUEN INNECESSÀRIAMENT L’APLICACIÓ ECONÒMICA