dimarts, 24 de maig del 2011

La Generalitat anuncia noves retallades al sou dels funcionaris l'endemà de les eleccions


SÒNIA SÁNCHEZ Barcelona
Actualitzada el 23/05/2011 14:20

El govern de la Generalitat ha començat avui a concretar com pensa retallar la despesa del capítol I dels pressupostos de la Generalitat, que fa referència als sous de la plantilla pública. L'endemà d'unes eleccions municipals en què ha sortit reforçada, l'administració convergent s'ha reunit amb els sindicats de la funció pública i els ha anunciat noves reduccions de sou, que caldrà negociar a partir d'ara, a través de l'eliminació de diversos complements salarials.

La secretària d'Administració i Funció Pública, Pilar Pifarré, ha presidit la mesa de la Funció Pública, on hi són representats els sindicats IAC, CCOO i UGT, i hi ha anunciat la intenció del Govern de deixar en suspens aquest any el pla de pensions dels treballadors públics, eliminar els complements de productivitat i suprimir també el fons d'acció social, del qual reben ajudes per conceptes diversos, com ara escola bressol, assegurança dental o dependència, segons han explicat fonts sindicals.

Fonts del departament de Governació van assenyalar que les reunions amb els sindicats es prolongaran encara alguns dies per acabar de negociar la concreció d'aquestes mesures, que afectaran tots els treballadors d'institucions i empreses en què la Generalitat té més de 51% de l'accionariat.

El membre de la coordinadora confederal d'IAC, Ricardo Rodilla, va advertir que el seu sindicat no pot "acceptar aquestes retallades" quan els treballadors públics tenen ja "el sou congelat" després de la retallada del 5% aprovada l'any passat i amb les retallades previstes per aquest any a les pagues extres d'estiu i Nadal en els pressupostos generals de l'Estat.

La secretària general de la Federació d'Ensenyament de CCOO, Montse Ros, que va assistir a la reunió com a membre de la mesa, va criticar especialment la manca de "xifres i documentació escrita" amb la qual els representants de l'administració catalana s'han presentat a la reunió d'avui, actitud que considera una "provocació". Els sindicats han reclamat dades concretes que posin per escrit aquestes mesures i confien rebre-les a la reunió de demà, on reprendran la negociació.

5 comentaris:

 1. i ells no es retallen els sous vitalicis

  ResponElimina
 2. - Despres de les eleccions sindicals promeses i mes promeses i fins i tot fen promeses a gent que no es cumpliran mai ara retalladas el sindicat extrany que sou que fara , o nomes lo poc que queda sera per la guardia urbana com sempre es moment de combatre .

  ResponElimina
 3. Benvolgut/da Anònim del 26 maig,

  “No et preguntis què pot fer el sindicat estrany per tu; pregunta't què pots fer tu pels teus companys/es de feina.

  Pots deixa de ser un anònim i col•labora amb la secció sindical de l’ajuntament del sindicat estrany i podràs participar del combat, - si cal !!

  ResponElimina
 4. En aqueta corporaciò nomes se pot ser anonim i gracies .No es pot col.labora amb companys que nomes miran el seu benestar i si no estas de la seva part automaticament es el seu enemic a mort .El pensament i la col.laboraciò surt quand hi ha un clima de amistat i companyarisme altra hora hi era fa molts anys que traballo a la casa hi he vist com alguns membres de sindicats utilizan el seu carrec en benefici propi esta plegat de exemples.Per ser el combat no sera sencill . Es pot combatre de moltes maneras si cal . Treballador amb 40 anys de servei

  ResponElimina
 5. -Perque hi ha tants carrecs cobran aquestes barbaritats i ningu fa res i es comenta que la culpa es dels que cbran menys no sera que es volen tambe la nostra part.

  ResponElimina